Metselfeestje scholencomplex De Burgthof

Metselfeestje scholencomplex De Burgthof

Samen met verschillende kinderen van de scholen en kinderopvang die gehuisvest zijn in De Burgthof heeft wethouder Hans van Daalen bij het scholencomplex op donderdag 30 juni een stukje gemetseld zo vlak voor de zomervakantie.

In april zij wij gestart met de uitbreiding van het scholencomplex en vandaag mochten kinderen van de leerlingenraad van de drie scholen samen met kinderen van de kinderopvangorganisaties met wethouder onderwijs Hans van Daalen een stukje metselen onder het toeziend oog van onze metselaar. De kinderen van de leerlingenraden worden actief betrokken bij de bouw en denken bijvoorbeeld mee met de veiligheid op de bouw.  

Historie
Naast het scholencomplex staat sinds 2007 een noodgebouw met daarin vijf lokalen en een kleuterspeellokaal. Bij de bouw van De Burgthof in 2009, was de verwachting dat de noodlokalen de piek van een nieuwe wijk op konden vangen en vervolgens gesloopt zou worden. De piek blijkt echter structureel te zijn. De noodlokalen die er 15 jaar staan zijn afgeschreven en moesten vervangen worden. Dankzij de uitbreiding van het scholencomplex is de verwachting dat de vijf extra lokalen en een kleuterspeellokaal voldoende zijn om de ruimte behoefte de komende jaren op te vangen.