• PlaatsEde
  • OpdrachtgeverBouwbedrijf van Ree
  • ArchitectMix Architectuur
  • Bouwtijd18 maanden

Markant ensemble in het landschap

Het ensemble ligt op een zichtlocatie in het Bospark dat een belangrijke schakel vormt tussen de woonbuurten en het bos. Door de positie en de bewerking van de twee parkvilla’s ontstaat er een boeiend spel met het omliggende landschap. Soms lijken de beide volumes samen te vloeien om vervolgens weer interessante doorzichten te geven naar het lommerrijke Bospark.

Vloeiende lijnen verbinden de gebouwen met de omgeving

De afgeronde vormen en de vloeiende lijnen verzachten de contouren waardoor het park op een ontspannen wijze langs en tussen de gebouwen door vloeit. Elk appartement ligt aan een afgeronde hoek waarbij het terras als bijzondere buitenkamer de ultieme schakel vormt tussen de woning en de natuur.

Ingebed in het landschap

De gebouwen lijken elkaar te omarmen maar maken samen ook een besloten ruimte met interessante doorzichten. Het heldere lijnenspel met de vloeiende, organische vormen wordt doorgezet in de plint van het ensemble. Vanuit het park loopt het maaiveld tussen de gebouwen schuin omhoog en nodigt zo de mensen uit om het terrein te betreden. Aan de bosrand tekent de verhoogde plint zich juist af en vormt zo een mooi “balkon” met zicht op de bosrand.

24 unieke appartementen verbonden met de natuur

De appartementen zijn ondergebracht in twee gebouwen en variëren in grootte tussen de 125 en 200 m2. Door de flexibele opzet is het goed mogelijk om per verdieping andere indelingen te maken. In de basis heeft elk gebouw 3 appartementen per verdieping waarbij alle appartementen op de hoek liggen. Door de getrapte opbouw bevinden zich in de 4e laag 2 appartementen per verdieping en heeft elk gebouw 1 top-appartement op de 5e laag. In de halfverdiepte plint bevinden zich de individuele bergingen en de gebouwde parkeerplaatsen.